Borghida ligt landelijk boven het gehuchtje Pieve Di Chio in de Val di Chio.

Aan de noordkant van het huis en vanuit de tuin en het zwembad kijk je steeds op het kerkje van Pieve di chio, waar Villa Aiola een bijzondere relatie mee heeft middels de madonna in het kerkje( zie geschiedenis).

Vanuit het huis zijn verschillende leuke wandelingen te maken, langs beekjes of door het dal of de heuvels. Je kunt genieten van vergezichten, wijngaarden, olijfbomen, cypressen en de verschillende dorpjes.

Vlakbij, 1200 meter, aan het begin van Santa Cristina is de lokale winkel van Silvia & Federica

Ik die winkel kan je van alles krijgen op het gebied van eten en drinken, maar ook andere zaken. Gasten gaan daar wel ontbijten (koffie met een dolce) of lunchen (op bestelling)
Op 6 kilometer afstand ligt Castiglion Fiorentino een middeleeuws stadje met met Etruskische wortels.

Het heeft 2 oude poorten een centraal plein, vele kerken en een ruïne van een burcht met vestingtoren. Onder deze burcht “Cassero” ligt het centrale Piazza del Municipio met de loggia ontworpen door Vasari.  Het gezellige oude centrum heeft steile steegjes en straten. Even buiten de Porta Fiorentina is de Informatie. U vindt er de evenementen van de maand van de stad en de omgeving.  U kunt er ook een beschrijving van een leuke wandeling door het oude gedeelte krijgen.Er zijn verschillende winkeltjes, een slager de  groenteboer,de apotheek, meerdere delicatessenwinkel, een bakker, maar ook banken , geldautomaten e.d. Er zijn natuurlijk ook diverse bars en restaurants, en een heerlijke ijswinkel. Iedere vrijdagochtend is er een markt op het grote plein iets hoger gelegen dan de Porta Fiorentina.

Op donderdagochtend is er een uitgebreide markt in Camuchia op het grote plein, dit is niet te missen. Op zaterdag is er een gezellige markt in Cortona op het bovenplein bij het Teatro .

In de het nieuwere gedeelte van Castiglion Fioretino o.a. richting Arezzo zijn diverse grote supermarkten, benzinestations en dergelijke aanwezig.

Net voordat je  Castiglion Fiorentio binnenrijdt aan de oostkant is een groot zwembad met olympische afmetingen. Er is voor peuters een apart bad, en er is een grote ligweide met ligstoelen, parasols en een bar.

In de omgeving  kunnen golfliefhebbers  terecht op diverse banen. Er is een manegein Castiglion Fiorentino

.

    

Culturele uitstapjes

Behalve de mooie en rustige vallei (val di chio wordt in de volksmond wel val di Dio genoemd)zijn er in de omgeving bezienswaardige steden: Cortona (15km), Arezzo (20km), Montepulciano (38km), Pienza (40km), Montalcino (62km), Siena (64km), Florence (90km) en San Gimignano (104km)..  Rome ligt op 220 kilometer afstand.
Tevens kunt u een uitstapje maken naar het nabijgelegen Umbrië met steden als Perugia 60 km, Assisi 90 km, Gubbio (89km).
Ook het Trasimeense meer (22km) is dichtbij.

In Castiglion Fiorentino is een treinstation, vanwaar het gemakkelijk is naar Arezzo, Florence, Perugia, en Rome te gaan.