Borghida  is de helft van een grote villa, die in het dal vroeger en nu nog bekend staat als Villa Aiola.

De villa is lang geleden bij een familie vete in tweeën gedeeld. Via de hoofdingang (zie foto) ga je “Borghida” in (zie foto).

“Borghida” is geschikt voor 10-12 personen.
Bij de restauratie en het bewoonbaar maken voor deze tijd, zijn authentieke elementen behouden gebleven, zoals schilderingen op de wanden, terracotta tegels op de vloeren en de authentieke plafonds.

 

INDELING VAN HET HUIS

Na het inrijden van de 2depoort in de muur, zie je links het huis “Borghida”, het deel van Villa Aiola van Mariette Borg. Het huis kent 4 verdiepingen.
Bij aankomst kun je daar uitladen (zie ook parkeren)

Wanneer je door de voordeur gaat kom je binnen op de Begane Grond, “de piano terra”. Direct links is een deur naar een toilet en de trap naar beneden, “de STALLA”.

 

  
De Stalla kan met een deur worden afgesloten van de rest van het huis, en kan als afzonderlijke ruimte gezien worden. In de Stalla is een eet-zitgedeelte met keukenblok, een slaapgedeelte voor 2 personen, een kleine badkamer (wastafel, douche, toilet) met wasmachine.

 “de PIANO TERRA” 

Op de begane grond de PIANO TERRA is de zitkamer met openhaard, en deuren naar buiten het “bordes”. Op de begane grond is ook de keuken en de eetkamer

    

“de PRIMO PIANO”

De eerste verdieping de PRIMO PIANO heeft een ruime badkamer (2 wastafels, bad, bidet, toilet en ruime douche), een woon/werk/slaapruimte en 2 slaapkamers (ieder voor 2 personen)

   

“de SOFFITA”

De zolder, de SOFFITA heeft open ruimte, een badkamer (douche, wastafel) met wasmachine. Er is een apart toilet. En er zijn 2 slaapkamers voor 2 personen. Het huis heeft in totaal 10/12 bedden.