Borghida ligt in de landelijke vallei  “Valle di Chio” tegenover het gehuchtje Pieve Di Chio.
Vanuit het huis zijn verschillende leuke wandelingen te maken. Maar ook in het dal zijn wandelingen uitgezet.

De lokale winkel van Silvia & Federica is vlakbij in Santa Christina (1200 meter) In die winkel kan je van alles voor eten  en drinken krijgen, maar ook andere zaken. Gasten gaan daar vaak ontbijten (koffie met een dolce) of lunchen (op bestelling)

Op 6 kilometer afstand ligt Castiglion Fiorentino een middeleeuws stadje. Het heeft 2 oude poorten een centraal plein, vele kerken en een ruïne van een burcht met vestingtoren. Het gezellige oude centrum heeft steile steegjes en straten. Even buiten de Porta Fiorentina is de Informatie. U vindt er de evenementen van de maand van de stad en de omgeving.  U kunt er ook een beschrijving van een leuke wandeling door het oude gedeelte krijgen. Er zijn verschillende winkeltjes, een groenteboer, apotheek, delicatessenwinkel, een bakker, maar ook banken , geldautomaten e.d. Er zijn natuurlijk ook diverse bars en restaurants, en een heerlijke ijswinkel. Iedere vrijdagochtend is er een markt op het grote plein iets hoger gelegen dan de Porta Fiorentina.

In de het nieuwere gedeelte van Castiglion Fioretino o.a. richting Arezzo zijn diverse grote supermarkten, benzinestations en dergelijke aanwezig.

 

Behalve de mooie vallei (Val di Chio wordt in de volksmond wel Val di Dio genoemd) zijn er in de omgeving bekende steden die de moeite van het bezoeken waard zijn: Cortona (15km), Arezzo (20 km), Montepulciano (38 km), Pienza (40 km), Montalcino (62 km), Siena (64 km), Florence (90 km) en San Gimignano (104 km) …  Rome ligt 220 km naar het zuiden
U kunt ook een uitstapje maken naar het aangrenzende Umbrië met steden als Perugia (60 km) Assisi (90 km) en Gubbio (89km).
Voor de waterliefhebbers  is het Trasimeense meer (Lago di Trasimeno) dichtbij (22 km)

In Castiglion Fiorentino is een treinstation, met gratis parkeerplaatsen ,waar je gemakkelijk de trein naar Arezzo, Florence, Pisa, Perugia, en Rome kunt nemen, waardoor ook makkelijk per trein te bereiken zijn.

Gerelateerde Artikelen